Jodha Late Night 2024W02

JLN W02

Reflectie en Anticipatie: Mijn Wekelijkse Ritueel

Wat is jouw moment in de week om terug te blikken en vooruit te kijken, om te evalueren en inspiratie op te doen, om te reflecteren en te anticiperen? Doe je dit ook op zondag?

Persoonlijk vind ik het makkelijker als er vragen zijn om te beantwoorden. Een leeg vel papier kan nogal intimiderend zijn. Hier zijn enkele vragen die ik mezelf stel:

  1. Wie of wat heeft je deze week geïnspireerd?

  2. Wie of wat verdient volgens jou een steuntje in de rug?

  3. Welke les of inzicht heb je deze week opgedaan?

  4. Waar heb je een daad van vriendelijkheid verricht?

  5. Wat heeft je energie gekost?

  6. Welk verhaal van deze week wil je hergebruiken?

Een Shout-Out

Karl, een motivatiespreker, blijft inspireren. Hij is meer zin wekkend en verbindt mensen door zijn acties. Een paar maanden geleden kocht ik bij Karl een 'Ja-cheque' voor Sylvianne, een cheque zonder voorwaarden om een van haar dromen te helpen realiseren. Ik wacht nog steeds op haar invulling ervan.

Ik heb mezelf er ook een cadeau gedaan. Een greep uit de inspiratie die Karl biedt:

=> Verbind met Karl op LinkedIn. Als hij vraagt hoe je bij hem terecht bent gekomen, noem dan mijn naam.

Twee Inspiratiebronnen

Duncan Trussel en JR

Aflevering 2078 van de Joe Rogan Podcast [Link naar Spotify]. Deze aflevering, over dood, vergankelijkheid en mentale gezondheid, biedt een fijne mix van ontspanning en diepgaande gesprekken.

Feel Good Productiviteit

Dit jaar koop ik geen nieuwe boeken, althans de eerste zes maanden niet. Dit boek had ik echter al voorbesteld op Audible en ik vind het fantastisch. Het biedt inzichten in het verbeteren van productiviteit met nadruk op persoonlijk welzijn en plezier in het proces. Het past bij een holistische benadering van productiviteit, waarbij persoonlijke voldoening net zo belangrijk is als efficiëntie en resultaat. Elk hoofdstuk eindigt met experimenten die je zelf kunt uitproberen, wat echt aanspreekt.

Drie Inzichten

Extra Kansverhogende Middelen

In mijn e-boek bespreek ik twaalf middelen die de kans op succes vergroten, van het vereenvoudigen van taken tot het vormen van gewoontes. Het geven van lessen vergroot ook de kans op succes. Een personal trainer sport meer, een meditatietrainer mediteert vaker, en een marketingexpert besteedt meer tijd aan marketing. Blijf uitkijken naar de volgende versie van het document.

ChatGPT en Herschrijven

Samen met ChatGPT heb ik enkele oude artikelen herschreven. ChatGPT, ontwikkeld door de slimme koppen bij OpenAI, is meer dan een conversatiepartner. Het kan teksten genereren, ondersteuning bieden bij het leren en helpen met specifieke taken. Het is een systeem dat je uitdaagt om na te denken, te verkennen en te groeien, en het is een game-changer voor iedereen die leergierig is en zichzelf wil ontwikkelen.

Brandjes blussen met beleid en Ad hoc en Focus

Woorden Hebben een Lading

Het verhaal van 'paraplu' en 'parasol' in mijn huis, waar we altijd 'paraplu' zeggen, ook als we de parasol bedoelen, leerde me iets belangrijks. Een klant, die high-end parasols maakt, merkte op dat woorden een lading hebben. Dit geldt ook voor de werkwoorden op je to-do lijst.

The War of Art - Impact en Back-up
Jodha Late Night 2024W03 opatijd

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!