The War of Art - Impact en Back-up

War of Art

The WAR of ART

Oké MMA'rs, laten we diep duiken in de essentie van dit geweldige boek.

the-war-of-artThe War of Art', dit boek is niet zomaar een leeservaring, het is een ware battle cry voor creatievelingen. Dit is Tim Ferriss, Ryan Holiday en Joe Rogan stuff, allemaal in één. Drie van mijn - vele - helden.

Het boek duikt diep in de mind games die elk creatief proces met zich meebrengt. En geloof me, het gaat niet alleen om schrijvers of kunstenaars. Nee, deze gouden regels zijn toepasbaar in elke arena waar creativiteit een rol speelt.

Tim Ferriss zou zeggen, het gaat om het hacken van je eigen leven, je routines en gewoontes om die weerstand te overwinnen. Het is als het fine-tunen van je persoonlijke machine om maximaal te presteren.

Ryan Holiday, met zijn stoïcijnse blik, zou benadrukken hoe dit boek je leert omgaan met obstakels. Niet alleen zien als barrières, maar als kansen om te groeien en te excelleren in je vak.

En Joe Rogan? Hij prijst het boek aan als een krachtige mentale workout. Het daagt je uit, duwt je grenzen en laat je zien wat echt mogelijk is als je de strijd aangaat met je innerlijke demonen.

🪙Zes kernboodschappen

De Strijd tegen Weerstand

Kijk, wat Pressfield hier zegt, is eigenlijk super straightforward. Weerstand is de ultieme bad guy in je creatieve journey. Het is als die vervelende stem in je hoofd die je zegt: "Doe het morgen wel." Of, "Ben je wel goed genoeg?" Weet je, het is die ego die constant probeert je innerlijke artiest te saboteren. Dus, wat doe je? Je pakt die weerstand bij z'n nekvel en zegt: "Niet vandaag, maatje."

Pro's vs Amateurs

Het draait om het verschil tussen de doeners en de dromers. De pro's, die gaan ervoor. Elke dag weer. Discipline, toewijding, een gestructureerde routine. Amateurs laten zich overheersen door weerstand. Kies ervoor om een pro te zijn.

Werk is King

Zoals Joe Rogan - ook een enorme fan van Pressfield - zou zeggen: "Ga aan het werk, man. Gewoon doen." Inspiratie is geweldig, maar zonder het echte werk is het niets. Het gaat om het grind, de dagelijkse inspanning. Daar gebeurt de magie.

De Kracht van het Onderbewuste

Je onderbewuste is je powerhouse, man. Het is die plek waar al die gekke, wilde ideeën vandaan komen. Leer dit te omarmen, laat het stromen. Wees open, spontaan.

De Kosmische Backup

Pressfield gooit hier een beetje spiritualiteit in de mix. Het idee dat er iets groters is dat ons een handje helpt. Maar alleen als je weerstand overwint en je werk serieus neemt. Het universum is je wingman, maar alleen als jij je deel doet.

Leef als een Kunstenaar

Dit is het ultimatum. Leven als een kunstenaar betekent all-in gaan. Niet voor de fame, niet voor de likes, maar voor de kunst zelf. Het is een levensstijl, een mindset.

🥰Wie heeft baat bij het boek

The War of Art' is niet zomaar een boek. Het is een essentiële gids voor iedereen die wil excelleren in hun creatieve veld. Het maakt niet uit of je een schrijver, een kunstenaar of een ondernemer bent. Dit boek heeft de kracht om je mindset te transformeren en je op het pad naar resultaten te zetten.

🧪Zes mogelijke experimenten

Vaststellen en Overwinnen van Weerstand

Identificeer een project of taak waar je aan wilt werken maar steeds uitstelt. Noteer alle vormen van weerstand die je ervaart (zoals angst, twijfel, uitstelgedrag) en neem bewuste stappen om deze te overwinnen door dagelijks aan het project te werken.

Professionele Routine(s) Ontwikkelen

Creëer een strikte dagelijkse routine voor je creatieve werk. Zet jezelf ertoe om elke dag op een vast tijdstip te werken, ongeacht hoe je je voelt, en experimenteer een maand vol.

Het Observeren van het Onbewuste

Reserveer een periode voor reflectie of meditatie waarin je je openstelt voor intuïtieve gedachten of ideeën. Noteer na elke sessie wat in je opkwam en kijk hoe deze spontane ideeën je creatieve werk kunnen beïnvloeden.

Zoeken naar/Vinden van Inspiratie

Kies een week waarin je elke dag een nieuwe bron van inspiratie zoekt, zoals een kunstgalerij bezoeken, een boek lezen buiten je normale interessegebied, of een gesprek voeren met iemand uit een totaal andere discipline. Observeer hoe deze ervaringen je creativiteit beïnvloeden.

De Kracht van Doorzettingsvermogen

Kies een project waar je in het verleden mee bent gestopt vanwege weerstand. Herpak dit project en zet jezelf ertoe om een aanzienlijk deel ervan te voltooien, ondanks de uitdagingen of twijfels die je ervaart. Werk gedurende een maand dagelijks minstens 15 minuten aan dit project als een experiment. Goesting of geen goesting.

Reflectie op de Kunstenaarslevensstijl

Houd een dagboek bij waarin je reflecteert op je dagelijkse ervaringen als kunstenaar of creatieveling. Dit kan gaan over je gevoelens, de uitdagingen die je tegenkomt, de successen die je behaalt, en de lessen die je leert. Dit helpt bij het ontwikkelen van een dieper begrip van je eigen creatieve proces.

🌰➡️🌳 Impact van het Boek op Mij

Pressfield gooit hier een gigantische bomb op mijn bord over het belang van je onderbewuste in het creatieve spel.

Dit opende een deur naar een wereld waarin intuïtie en onderbewuste gedachten de leiding nemen. (Bij het creatieve proces)

Het is als het afstemmen op een verborgen frequentie die je creativiteit naar nieuwe, diepere en meer betekenisvolle niveaus tilt. Het is niet alleen een trucje, het voelt als een transformatie.

Transformatie naar een Professional. Niet zomaar iemand die dingen doet,

Het is als het vinden van een nieuwe versnelling in jezelf die je niet wist dat je had.
Het gaat verder dan alleen 'werk doen' – het is een mindset shift.
Je wordt de regisseur van je eigen creatieve krachten, door het aanboren van die onzichtbare, maar oh zo krachtige, bronnen binnenin. Dat is de echte kracht van het begrijpen en inzetten van je onderbewuste.

🏃🏻Action Plan

Dagelijks minstens 10 minuten schrijven na het mediteren (gedurende een maand ;=)

✍🏻 My Top 3 Quotes

  • Turning pro is like kicking a drug habit or stopping drinking. It’s a decision, a decision to which we must re-commit every day.

  • Resistance will tell you anything to keep you from doing your work. It will perjure, fabricate, falsify; seduce, bully, cajole. Resistance is protean. It will assume any form, if that's what it takes to deceive you.

  • The professional loves her work. She is invested in it wholeheartedly. But she does not forget that the work is not her.

👊Klaar om die innerlijke mixed mental artist los te laten?

Luister dan goed, want dit is geen standaard oproep. Dit is jouw ticket naar een transformatie, doelgericht en met een aantal nodige fratsen.

Scoor Jouw Exemplaar: Tijd is kostbaar, dus verspil het niet. Begin vandaag met je transformatie. Dit boek is meer dan wat letters op papier; het is een filosofisch kompas, die je leidt naar een dieper, rijker en meer bevredigend niveau van creatieve uitdrukking.

Dit is geen zachte aanpak. Dit is het echte werk. Dus, ben je klaar om die innerlijke krachtbron aan te boren? Grijp dit boek en maak de sprong.

54 lessen uit 54 jaar
Jodha Late Night 2024W03 opatijd

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!