Wachten Als Actie

Wachten op

Wachten als Actie Een Andere Kijk op Productiviteit

In de wereld van continue prestatie en optimalisatie, is het soms makkelijk om te vergeten dat wachten zelf een actie kan zijn. Kijk, het gaat om het minimaliseren van verspilling - in dit geval, van je tijd, energie en aandacht.

Stel je voor, je ziet een collega en plotseling besef je dat je nog steeds wacht op die cruciale informatie voor je project.

Dit moment van realisatie kan frustrerend zijn, maar het is ook een kans voor reflectie en groei. In plaats van te blijven hangen in frustratie, vraag je opnieuw om de informatie. Filip, je collega, is het vergeten, maar excuses alleen brengen je project niet verder.

In een ideale wereld zou je zonder zorgen taken kunnen delegeren, maar de realiteit is vaak anders. Je collega's zijn druk en soms vallen dingen van hun radar. Dit is geen kwestie van slechte wil, het is gewoon menselijk. "Out of sight, out of mind," zoals het Engelse spreekwoord zegt.

Dus, hoe beheer je deze afhankelijkheid?

Je hebt een overzicht nodig van alles waarop je wacht.

De kracht van een 'wachten-op lijst' is dat het niet constant in je gezicht hoeft te zijn. Het helpt je bewust te zijn zonder overweldigd te raken. Je mag het loslaten. Je bent het niet kwijt.

Je 'wachten-op lijst' is een verzameling van alles wat je nodig hebt van anderen om verder te kunnen. Dit kan variëren van beslissingen, bestellingen, tot antwoorden op mails. Maar vergeet niet, houd het simpel en overzichtelijk. Beperk je tot één blad.

Deel je lijst in drie categorieën in:

  1. Acties waarop je wacht van één persoon.

  2. Acties of informatie van meerdere personen.

  3. Zaken waarvoor je geen actie hoeft te ondernemen, maar wel op de hoogte wilt blijven.

En wanneer zie je deze reminders graag? Bepaal een datum of kies voor een regelmatige controle. Het idee hier is om controle en kalmte te behouden in een wereld vol afleidingen.

De sleutel tot succes is gewoon om te beginnen. Doe iets. Dus, begin met je 'wachten-op lijst' en zet die stap richting effectiever en bewuster werken.

Een leeg hoofd om geen leeghoofd te zijn
Brandjes Blussen met Beleid

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!