de Robin van je Batman

de robin van je batman

Strategisch Kopiëren/Stelen

Microsoft, altijd een beetje een nakomertje, toch?

Niet per se de eerste jongen in de klas, maar zeker iemand die weet hoe je een spel speelt. Denk aan MS-DOS: geen origineel idee, maar slim uitgevoerd. En kijk naar Teams tijdens de lockdown, hoe het Zoom voorbij schoot dankzij die slimme integratie in Office365. En een sociaal netwerk nodig in de business strategy? Gewoon LinkedIn overnemen. Het zegt veel: als eerste komen is niet alles.

Microsoft slaat de spijker op z'n kop in de zakelijke wereld. De meeste bedrijven vertrouwen op hun besturingssystemen en software.

Die gasten uit Redmond hebben hun lesje misschien wel geleerd. Ze hebben flink geïnvesteerd in OpenAI, de kracht achter ChatGPT.

De AI-Revolutie

Die aanstormende AI-trein? Gemist hebben ze die zeker niet.

CoPilot inbouwen in hun producten? Briljant.

Het is alsof je een collega hebt die nooit 'later' zegt, die er altijd voor je is, dag en nacht, het hele jaar door. CoPilot werkt met je samen in programma's als PowerPoint, Excel, Outlook, Teams, Whiteboard, en Edge. En ja, ik had het ook in de todo-app verwacht, maar dat moeten we nog even zien.

CoPilot: Jouw Sidekick

CoPilot is die betrouwbare sidekick die dingen voor je doet zoals het maken van documenten, presentaties opstellen, en data analyseren. Altijd klaar om je te helpen, of je nu in een Microsoft-app zit of gewoon in je browser.

Maar net als bij elke collega, is er een beetje een leercurve. Mekaars natuur begrijpen. De handleiding zichtbaar maken. CoPilot is zoals elke zwarte doos waar je mee werkt. …

En weet je, een mindset om te delegeren is cruciaal. De meeste mensen die ik ken, hebben dat niet in hun default zitten. Het draait allemaal om experimenteren, het uitproberen van nieuwe dingen. Ik heb op tien verschillende manieren geprobeerd het geslacht van CoPilot te achterhalen – geen antwoord. Misschien ga ik Copilot wel Christiaan noemen. Of is het heten? CoPilot zegt noemen.

CopilotDus, wat ga je overlaten aan CoPilot? Het draait allemaal om het vinden van je eigen use-cases die je echt tijd besparen. Voorbeelden helpen je zeker. Je vis geven. Altijd goed wanneer je honger hebt. Research, consistentie in je teksten, titels en subtitels bedenken, spelfouten corrigeren. Dat zijn de dingen die ik aan CoPilot overlaat, alhoewel "toevertrouwen" is nog een groot woord is. Ik check nog steeds alles.

Leren vissen! Vind ik altijd beter.

Delegatie als Superkracht

En hoe weet ik wat ik je kan delegeren?

Werkvereenvoudiging, mijn vriend. Procesanalyse. Een Brown Paper Analyse, kan op papier, maar kan ook direct in Microsoft's Whiteboard. Het gaat erom dat je de stappen op een rijtje zet en uitzoekt waar jouw toegevoegde waarde ligt en waar CoPilot je kan ondersteunen. Het nu nog onzichtbare zichtbaar maken.

Koen en ik zetten een workshop op die niet alleen de ins en outs van CoPilot behandelt, maar je ook helpt om jouw werk met deze tool naar een hoger niveau te tillen. Some next level shit.

Copilot will take your job wordt CoPilot wil take your Job to the next Level. (Heb ik ergens gepikt - Microsoft doet/deed dat ook)

Van Hypothese naar Hypothese
Jodha Late Night 2024W10

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!