Een kleine kracht is genoeg om...

kleine kracht

Ontwaken met "Meh"

Ontwaken met het gevoel dat een deken van "meh" over je heen ligt. Een verzwaard deken lijkt het wel

Geen zin om op te staan. Meh. De dag mag nog even op pauze. Het is pas 5:45.

Even snel naar het toilet en dan weer terug in bed duiken onder de warme dekens.

Denk nog even, ik heb tijd. Fout gedacht.

Marcus Aurelius had 2000 jaar terug ook van die dagen. Zijn "Meditations" bestaat uit adviezen die hij aan zichzelf gaf. Als hij geen meester was in het uitstellen, had hij die wijsheden nooit opgeschreven.

Uitstellen vanaf het moment dat je je ogen opent. Morgenlijk treuzelen. Ochtendlijke uitsteldrang.

Onze hond Joolz maakt duidelijk dat ze eruit moet. Slim beest. Ik heb geen keuze.

Dus, tijd om de dag te starten.

Mijn gewicht en enkele notities ingevoerd in een Excel-sheet op mijn iPhone.

Maar net kunnen afvinken.

Maar mijn meditatiekussen lijkt me af te stoten. Niet vandaag, roep ik terug.

Even Instagram checken. Karl heeft net zijn 12/500 knikkerfoto in zijn Stories gezet.

Raar en Waar

En, binnen een halfuur mijn stand-up meeting met David. Mediteren zal voor straks zijn.

Het is maar een naam. Ik sta niet echt meer rechtop tijdens onze daily stand-up. Ik fiets tegenwoordig door meetings heen. Ja, zelfs tijdens online meetings met klanten. Ik vertel ze dat ik aan het experimenteren ben. En sommige vinden dat vreemd. Dat deel van de meeting zullen ze niet snel vergeten.

Raar en waar, het fietsen, de conversatie tijdens de stand-up/fiets-sessie met David, en de Stories van Karl nudgen me richting het kussen.

3A97F52CE753C88D99DD1Yes. Morgen kan ik waarschijnlijk ook mijn N+1/500+ knikkerfoto posten op Instagram.

Wegen, 30 minuten bewegen, mediteren. Drie van mijn zes dagelijkse routines afgecheckt.

En ik voel me aangevonkt.

Een sjanke vandaag. Zeker. Maar ook het gevolg van bewust geplande nudging.

De weegschaal blokkeert de badkamer niet zonder reden. Dat plan ik meestal voor de avond. Bewust gedaan.

Ik heb geen bureaustoel meer. De deskfiets staat klaar. En het vergt wat extra moeite om mijn houten bak met kussen klaar in de plaats van de deskbike te zetten. Een experiment, jaren geleden voorgesteld door Johan Lowette. Dat experiment heeft meer dan 30 jaar geïnclubeerd. Het hele verhaal vertel ik je nog wel eens. De deskfiets staat klaar, bewust zo gepland.

De knikkerfoto met Karl, ook bewust zo geregeld. Samen kom je verder.

Als iets op het kantelpunt staat, is slechts een kleine kracht nodig om het de juiste kant op te duwen. Wanneer je die krachten van tevoren installeert, vergroot je de kans op succes met je routines. 100%-garanties? Nee. Nooit.

Wees sceptisch tegenover 100% garanties. Het zijn de sleazy marketeer die je iets willen verkopen. Die weten dat gepercipieerde veiligheid of zekerheid voor ons belangrijk is. Die sleazy marketeers gebruiken onze natuur tegen ons.

Bekijk mijn e-boek voor tips om de kans te vergroten.

Het idee broeit om een online/offline "The League" Club op te zetten.

Een club waar je naar contentement, effectiviteit en efficiëntie genudged wordt.

Geïnteresseerd in lid worden van The League?

➡️🎯 Reply even om je interesse te tonen.

Jodha Late Night 2024W10
Prutser en Professional

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!