Hoe je een Rockstar wordt in Lijstjes

Rockster

Ever had a moment thinking, "Man, deze todo-lijsten voelen als een eindeloze marathon"? Wel, je bent niet alleen. Veel go-getters in de CE²-community ervaren dat lijsten een sleutelrol spelen in hun productiviteitsreis. Maar laten we eerlijk zijn: het maken en bijhouden van die lijstjes kan soms aanvoelen als een sleur. "Johan, dit is een hele klus," hoor ik ze vaak verzuchten.

Automatische Lijsten – De Toekomst is Nu

Stel je voor, je moet Guido bellen. Zodra je vijf minuten en een telefoon bij de hand hebt, geeft je GSM je een seintje: 'Guido bellen over het budget' is nu je topmove. Jij hoeft alleen maar 'ja' te zeggen, en bam, je telefoon doet de rest. Lijsten die zichzelf updaten zonder dat jij een vinger uit hoeft te steken? Dat is pas next-level efficiëntie.

Organiseer je Brein

Maar hey, niet alles in je hoofd komt automatisch op een lijstje. Je kent het wel: je denkt aan iets belangrijks, maar zonder reminder is het al snel 'out of sight, out of mind'. En wees eens eerlijk, de dingen die blijven hangen – emotioneel beladen zaken of het laatste wat je hoorde – zijn niet per se wat je echt moet aanpakken. Je brein is geen betrouwbare planner.

Liefde voor je Lijsten

Het up-to-date houden van je lijsten moet smooth zijn. Vraag jezelf af: hoe lastig is het om iets op je lijst te zetten? Heb je altijd iets bij de hand om te noteren, of prop je alles in je hoofd?

Kun je niet snel typen, dan is een digitaal lijstje misschien niet je ding. Overweeg dan een enkel notitieboekje voor al je lijsten.

En hey, zet ook de leuke dingen op je lijst. Als je lijst alleen maar 'moetjes' bevat, wordt het een sleur. Mix het met dingen die je energie geven.

Kijk naar je lijsten als je persoonlijke strategie om het maximale uit je beperkte tijd en middelen te halen. Zie ze niet als een last, maar als je playbook voor succes.

Van Todo naar Actie

Todo-lijsten werken vaak niet. Ze creëren meer frustratie dan oplossingen. Maak er actielijsten van: jouw strategische moves voor de week. En zorg dat er ruimte is voor onverwachte klussen.

Houd je lijsten kort en krachtig. Te lange lijsten zijn demotiverend. Deel ze op, geef ze verschillende betekenissen en frequenties. Die droomstedenlijst? Die hoef je niet elke week te checken.

En vergeet niet, het maken van die lijsten kost tijd. Veel mensen in de CE²-community hebben geen idee hoeveel tijd ze nodig hebben om hun lijsten te maken.

Hoe lang doe jij over het legen van je inboxen? Leeg betekent hier: het denkwerk gedaan. Het inplannen van verwerkingstijd is een gamechanger.

Laat Los en Vang Op

Tijdens je vakantie kun je het beste even loskomen van je lijsten. Blijf wel ideeën verzamelen – je weet nooit wanneer die miljoenidee opduikt. Na drie weken vakantie zullen je lijsten weer fris en aantrekkelijk aanvoelen.

Dus, wat ga jij doen om je lijsten te rocken? Als je nog geen betrouwbaar systeem hebt, begin dan niet meteen met loslaten. Zoals een van mijn mentoren zei: "Je kunt niet loslaten wat je nooit hebt vastgehad."

De Kracht van Kwartieren
De zeven gekste excuses om naar je inbox te gaan

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!