Netwerk Down, Productiviteit Up

53 Lessen uit 53 jaar (1)

Netwerk onbeschikbaar? Tijd voor Meesterschap en Focus

Hoe vaak overkomt het je dat je zonder netwerk zit en je workflow stokt? Minder vaak dan we zouden willen, toch ;=) ? In een wereld waar altijd online zijn de norm lijkt, is een netwerkuitval voor velen een stressfactor. Belangrijke data zit in de cloud, buiten bereik.

Ben jij ook zo iemand die in een koffiebar onmiddellijk op zoek gaat naar een internetverbinding? Zoek niet verder. Er zijn betere manieren.

De Kunst van Ononderbroken Flow

Stel je voor, geen netwerk en toch baas over je to-do lijst? Klinkt als een utopie, maar het is haalbaar. Wachten op je treinaansluiting zonder internet hoeft geen verloren tijd te zijn.

Uit de Reactieve Mode

Veel kenniswerkers zijn slaaf van hun omgeving. Als je enkel reageert op het laatste en het luidste, ben je niet in controle.

Beperkingen zijn geen excuses. Integendeel. het omarmen van beperkingen zorgt voor maximalisatie. In de reactieve modus verval je gemakkelijk, of je nu bezig bent met wat toevallig voorbij komt. Het tijdsvacuüm wordt altijd gevuld, maar beter is het als jij de controle hebt over waarmee.

De Offline Flow

1. Omarm je Beperking

Structureer je acties rondom je beperkingen. Elk item op je lijstje heeft een beperking. Sorteer ze op basis daarvan.

Maak een 'computer & offline'-actielijst. Zonder netwerk? Geen probleem. Dit is je kans om te focussen op wat echt belangrijk is.

2. Offline Taken Voorraad

Creëer een voorraad aan offline taken. Je brein werkt niet altijd mee, dus help het een handje. Gebruik het voor waar het goed in is.

3. Offline Taken Ideeën

Ruim je inbox op. Offline werken geeft controle. Geen nieuwe mails, puur focussen op wat er ligt.

Lees waar je wil. Met een e-reader bij de hand heb je altijd toegang tot kennis. Het gewicht van kennis hoeft geen last te zijn.

Update je Rss reader en je PKM system. Blijf bij, organiseer en maak je kennis toegankelijk.

Reflectie en Ontspanning. Gebruik de offline tijd om na te denken en te ontspannen. Schrijf je inzichten op en hergebruik ze.

Zie offline als je focuszone. Minder afleidingen betekent meer focus. Een noise cancelling headphone kan wonderen doen.

4. Offline Focuszone

Focussen wordt een kunst. De keuze tussen online en offline zijn versterkt je focusvaardigheden. Je zult merken dat je vaker voor offline kiest, omdat het minder wilskracht kost.

Denk na over je actielijst. Wat doe je online en offline? Zo ben je voorbereid op elke situatie.

Welke beperkingen ga jij in je voordeel gebruiken?

Het Klaar-Principe
De Kracht van Kwartieren

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!