Zo maak je je taken en projecten makkelijker

Zo maak je je taken en projecten makkelijker

Ben je gefrustreerd omdat je zaken uitstelt? Met één tip kun je dit punt verhelpen.

Uitstellen

Veel deelnemers van mijn workshops stellen nogal wat zaken uit. Dat doen we allemaal wel eens. Wanneer je een manier hebt om jezelf uit die uitstelmode te halen is dat niet erg. Of heb jij ook een deadline nodig om dat te doen?

De grote boosdoener is onduidelijkheid.

Stel dat je een nieuwe collega krijgt. Die jongedame weet niks van het bedrijf en van haar nieuwe job. Wanneer je haar echt wil helpen geef je de eerste maanden heel duidelijke en concrete instructies. Als je dat niet doet, leidt dat alleen tot frustratie bij jullie beiden.

Nieuwe brein

Je brein is zoals je nieuwe collega. Alleen je brein blijft steeds een nieuweling. Je kan je brein helpen door na te denken over de concrete acties die je gaat doen. Die acties bewaar je niet in je hoofd. Je zet ze op een actielijst voor de komende week.

Een dame vertelde tijdens een workshop dat ze al zes weken de tandarts diende te bellen. Toen ze vijf minuten kreeg om te bellen, belde ze niet. En nochtans had ze twee minuten geleden gezegd dat ze dringend de tandarts diende te bellen.

Toen ik haar vroeg waarom ze niet belde, zei ze dat ze het nummer niet bij had. Het nummer hing thuis op de koelkast. Zes weken al dacht de dame te pas en te onpas over een afspraak met de tandarts. Behalve op de plaats waar ze echt de actie kon doen.

Duidelijkheid

We vertellen ons brein dat we de tandarts dienen te bellen. Terwijl we in realiteit het nummer dienen te vinden. Onduidelijke acties blijven op je lijstjes staan.

Wanneer één van de kinderen van die dame tandpijn had gehad, was de afspraak maken geen moeilijke actie. Wanneer er geen deadline bleek te zijn, bleef de actie door haar hoofd spoken. De deadline dwingt je om dieper na te denken. En dan wordt het in actie schieten veel makkelijker. Je brein heeft duidelijkheid nodig over wat dient te gebeuren. Als je jezelf dat niet geeft, doe je iets anders en stel je uit.

De 5 meest gemaakte fouten bij persoonlijke efficiëntie
9 domeinen om extra tijd te winnen

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!