Pomodoro Techniek Tomaten en Tijd

Pomodoro tehniek

Heb je soms ook het gevoel dat de tijd als zand door de vingers van je hand glipt? Je inbox leegmaken neemt meer tijd dan voorzien. Die offerte maken, is vandaag ook nog niet helemaal klaar. Het is f-**-ng sneller zes uur dan voorzien.

Hoe zorg je ervoor dat je de klok onder controle krijgt?

Tijdsrekening

Duizend vierhonderd veertig (1440) is het belangrijkste cijfer in je leven. Het aantal minuten in een dag. Dag voorbij, minuten weg.

Kreeg je recent ook een link doorgestuurd om je sterfdatum te berekenen?

Nogal morbide.

Ik deed deze oefening en heb nog tot eenentwintig mei 2029.  Ik geloof het niet. Ik heb mij voorgenomen om 165 te worden. In goede gezondheid.

Het concept van een tijdsrekening is uitdagend. Het is je rekening waarop geen extra tijd kan geschreven worden. Je dient het te doen met wat je hebt. Je bankrekening kan je doen groeien. Je tijdsrekening niet. Tijd is het enige (voorlopig) niet hernieuwbare middel.

Budget

Bij Colruyt worden alle projecten berekend op hun toekomstige opbrengst. Je kostprijs per uur is daar een belangrijk onderdeel in.

Een project realiseren vraagt een investering. Projecten worden gerealiseerd wanneer de opbrengsten groter zijn dan de kosten. De toekomstige opbrengst wordt daar "het budget" genoemd.

De benzine die de motor voor de verandering doet draaien en deze draaiend houdt.

Budgetten berekenen voor persoonlijke en professionele projecten geven je inzicht. Inzicht of je project wel echt je tijd waard is.

Dat geeft je de mogelijkheid om bewuster te beslissen of je tijd van je tijdsrekening haalt.

Tomaat helpt je

De pomodoro techniek is een hulp bij het bewust maken van je tijd. Ontwikkelt door een Italiaanse rechtenstudent Francesco Cirillo

Je verdeelt je tijd in kleinere delen. Je werkt gedurende een tijdsblok van twintig tot vijfentwintig minuten. En dan neem je een vijftal minuten rust.

Een eenvoudige kookwekker volstaat om deze techniek te gebruiken.

Het lijkt op tijdsboxen. Het maakt gebruik van de wet Parkinson.  Een actie neemt de tijd die je het geeft. Email leegmaken krijgt twintig minuten. Offerte maken twee maal twintig minuten.

Je haalt deze acties van je actielijsten voor deze week.

Het niet respecteren van de wet van Parkinson maakt dat je te veel tijd doorbrengt op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Agenda

De lege ruimte in je agenda bepaalt hoeveel keer je de pomodoro kan gebruiken. Op voorhand bepalen hoeveel tijd je wil spenderen aan je werk is een voorwaarde om de klok onder controle te krijgen.

Vanavond stop je om 18.00 uur met werken. Dat geeft aan hoeveel eenheden van je tijdsrekening je vandaag spendeert aan deze rol. Daardoor word je verplicht om je belangrijkste acties te gaan zoeken.  En daardoor wordt timemanagement in feite keuzemanagement.  Je weet toch al dat ik niet timemanagement geloof he?

Mijn implementatie van de Pomodoro Techniek is 55 - 5 - 55 - 5 - 55 -5 -55 -25+

Focusgedurende 55 minuten - B.R.E.A.K.aa van 5'  Repeat nog drie keer en dan 20 of meer langere B.R.E.A.K.aa

Wat zijn de tools waarmee je de klok zichtbaar houdt?

De actiekiller bij uitstek
On the Road Again

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!