Een boek schrijven.

Dat is nieuw terrein voor me, een avontuur waar ik zonder kaart aan begon. Mijn methode is voorlopig onzichtbaar. Het is nog een mysterie.

Geïnspireerd door een meester in het vastleggen van de essentie van het leven en leren, heb ik een strategie omarmd die het potentieel van elke gedachte, elke quote, elk verhaal wil maximaliseren.

Ryan Holiday is het grote voorbeeld. Mijn favoriete non-fictie schrijver van het moment. Hij noemt dit zijn 'commonplace book', waarvoor hij fysieke indexkaartjes gebruikt.

Ryans strategie is het samenbrengen van gedachten, observaties en verhalen op een centraal punt. Een techniek die de basis legt voor mijn creërend proces.

De essentie van deze methode is eenvoud: een verzameling notities, elk een kiem van een groter idee, die samen de contouren van mijn toekomstige boek(en) vormen. Deze notities zijn meer dan zomaar woorden op papier; ze zijn de bouwstenen van een groter verhaal, elk met zijn eigen plek in het grotere geheel.

Terwijl ik deze notities ordelijk en met aandacht neerleg, begint een structuur zich te onthullen. Dit is het voorlopige skelet van mijn boek, een schema dat de veelheid aan ideeën ordent en verbindt. Het is een levend document, constant in beweging en aanpassing, net zoals het creërend proces zelf.

Dus, hier sta ik, aan de start van deze creatieve expeditie, gewapend met niets meer dan notities en de goesting om deze chaos van ideeën te temmen.

Dit schema, nog ruw en onvolledig, is de kaart die me zal leiden door het onbekende terrein dat voor me ligt.

20240307

20240307 Experimens V1