Experimenteren is niet alleen iets voor in het lab of academische wereld.

Het zit in ons DNA. Het is onze natuur. Maar ergens langs de weg zijn we die essentiële drang om te verkennen en te ontdekken uit het oog verloren. Zoals een aantal andere vaardigheden. Ont-wikkeling is dikwijls een vorm van afwikkeling.

Persoonlijke experimenten?

Die variëren van simpele dagelijkse observaties tot diepgravende quests die specifieke theorieën op de proef stellen.

Het draait om nieuwsgierigheid, het durven stellen van vragen, hopen op betere oplossingen en het onvermoeibaar zoeken naar antwoorden door middel van directe ervaring.

Door jouw ontdekkingen en avonturen te delen, voed je niet alleen de gezamenlijke kennisbank, maar inspireer je ook anderen om hun eigen experimenten te starten. Het is de ultieme vorm van open-source leren.

Stel je eens voor dat we stoppen met onze experimenten verborgen te houden en in plaats daarvan alles delen wat we leren met de wereld.

Denk eens aan de doorbraken die we samen zouden kunnen bereiken, de wijsheid die we zouden vergaren en de gemeenschap die we zouden bouwen. Een league of extra-ordinary experimen.

Openheid in experimenteren staat gelijk aan transparantie. Geen radical transparantie. Sommige zaken blijven beter in een kleine kring.

Een uitnodiging om niet alleen onze triomfen te delen, maar ook de momenten waarop we ~~falen~~ leren te omarmen. Want juist in die momenten ligt onze grootste groei. Het is een kans om collectief te leren, te verbeteren, en, ja, zelfs te revolutioneren.

En zo ga ik ook te werk met het schrijven van 'Experimens - Experiments in the Open'. Alles, van de eerste kladjes tot de laatste versie, wordt toegankelijk.
Ik nodig je uit om deel te nemen aan dit avontuur, om samen te leren en te ontdekken.

Klik op de pagina hiernaast om mee te duiken in deze reis van openheid, uitdaging, en ontdekking.