Kennisgaten vullen met...

Kennisgaten vullen

Eet jij ook zo graag?

Ik ook. Zeker weten. Niets gaat boven het genot van frietjes, een smaakvolle steak of ... beide samen. Met een flinke kwak zelfgemaakte mayo.

Eén van mijn Struggles

En dat staat haaks op mijn ambitie om mijn gewicht te beheersen.

Ik heb al diverse diëten uitgeprobeerd.

Maar eten is zo heerlijk. En gezamenlijke maaltijden zijn ontzettend gezellig.

Ik zat vast, niet wetend welke stap ik vervolgens zou zetten.

Vastzitten? Juist, dat was vroeger.

Andere Aanpak

Ik ben gemotiveerd om verandering te brengen. Gelukkig heb ik daarvoor de ruimte (Toestemming 😮‍💨), vooral als het mijn huisgenoten niet beïnvloedt. Wat ik absoluut wil vermijden, is constant bezig ben met wat ik eet, wat ik niet.

Maar wat is dan het alternatief?

Een zoektocht op Google overweldigt me met opties.

Begin februari dacht ik: Wat als ik het eens aan Copilot vraag?

Mijn eerste vraag was:

Ik wil tegen het end van het jaar 79 kg wegen. Momenteel weeg ik 94 kg. Ik zie op tegen diëten en heb weinig vrije tijd. Mijn dagen breng ik voornamelijk zittend aan mijn bureau door en ik zoek een hnadvol praktische tips om mijn doel te bereiken. (Met schrijffouten en al)

Copilot Strategieën

Om tegen het einde van het jaar 79 kg te wegen, zonder strikte diëten en ondanks een volle agenda, zijn hier enkele aanbevelingen:

 1. Voer Kleine Aanpassingen in Je Voeding Door: Leg de nadruk op kleine, haalbare aanpassingen in plaats van rigoureuze diëten. Denk aan kleinere porties, gezondere snacks, en het beperken van suikerhoudende dranken

 2. Bouw Beweging in Je Dag in: Korte bewegingsonderbrekingen tijdens de werkdag kunnen al een verschil maken. Dit kan gaan om traplopen, stretchoefeningen, of even fietsen op een bureaufiets.

 3. Weeg Jezelf Dagelijks: Door dagelijks je gewicht bij te houden, word je je meer bewust van je voortgang en werkt dit motiverend. Focus op de algemene trend, niet op dagelijkse fluctuaties.

 4. Zet Technologie in: Apps of draagbare technologie die je activiteit en eetgewoonten monitoren kunnen inzichtelijk zijn en je helpen verbeterpunten te identificeren

 5. Vind Steun: Steun van vrienden, familie of online gemeenschappen kan een groot verschil maken. Je doelen en vorderingen delen kan voor extra motivatie zorgen.

 6. Plan Vooruit: Maak gezonde maaltijden van tevoren klaar en plan je bewegingsactiviteiten. Dit helpt om impulsbeslissingen die je doel ondermijnen te vermijden.

 7. Zorg voor Genoeg Slaap: Een goede nachtrust is cruciaal voor gewichtsverlies. Het houdt je hongerhormonen in balans en geeft je de nodige energie.

Reflecties

Deze strategieën, gecombineerd met dagelijks wegen, bieden een realistische route naar je doel zonder je levenswijze ingrijpend te veranderen. Succes!

Na een uitgebreide dialoog met Copilot (en dat is een van de trucks - doorvragen), vol vragen over gewichtsverlies, BMI, de benodigde tijd op de deskbike mentale en emotionele steun, kwamen we tot een vijfpuntenplan.

 1. Dagelijks wegen en de resultaten in een Excel-sheet zetten. Vooruitgang afzetten tegen het gewenste resultaat.

 2. Dagelijks minstens dertig minuten op de deskbike. Meer mag altijd. Extra op wat je al deed.

 3. Steun zoeken bij anderen. Enkelen krijgen toegang tot het Excel-bestand. Op Instagram deel ik dagelijks mijn vorderingen.

 4. Langzamer eten en de vork neerleggen na elke hap. (goed om me daar regelmatig aan te herinneren)

 5. Een uur na het avondeten tandenpoetsen.

Ik begon op 19 februari en lig op schema. Een jaar lang volg ik dit advies. (Co-creatie met een AI). Ja, dat is ook een experiment.

Line weight

Mark Meinema noemt AI de orakels van onze tijd. Een treffende omschrijving, en ik ben het met hem eens.

Invullen van kennisgaten.

Copilot heeft niet alleen de potentie om taken van ons over te nemen. Het kan ons ook assisteren bij het opstellen van een realistisch plan.

 • Hoe doe je dit, hoe doe je dat,

 • Wat zijn mogelijkheden...

 • Kun je dat advies verklaren..

 • Dit spreekt tegen wat ik las…

De kans bestaat dat Copilot of ChatGpt een serieuze bedreiging vormt voor het businessmodel van Google.

Mijn gebruik van Google is al met 90% afgenomen ten gunste van Copilot of ChatGpt. Het is heerlijk om niet meer overspoeld te raken. Minder keuze helpt mij enorm.

Op woensdag 24 april organiseren Koen Daems en ik een workshop in Aalst over het inzetten van Copilot om wekelijks 10 uur terug te winnen.

Schrijf je vandaag nog in.

De teruggewonnen tijd investeer ik in ons tuinproject 👩‍🌾ten huise DHaeseleer Spitaels.

Principe drie to the Rescue
Synchroniciteit en Bottlenecks 24 Schrijvers Die Je Moet Kennen

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!